Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 2023 sezonunda Ocak ve Şubat aylarında üreticilere doğrudan veya üreticinin vekalet verdiği üretici örgütleri vasıtasıyla arpa satışı yapılması planlanıyor.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bireysel başvuru yapacak üreticileri uyararak Cuma gününe kadar başvuru yapmalarını istedi.
 
TMO tarafından hayvan başına günlük arpa ihtiyacı; büyükbaş (erkek) hayvan başına günde 4 kg, küçükbaş hayvan başına ise günlük 600 gr (0,6 kg) olarak belirlendi. Arpa satışları 5.250 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak gerçekleştirilecek olup başvuru şekli ve İş takvimi hazırlandı.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “TMO tarafından 2023 sezonunda Ocak ve Şubat aylarında üreticilere doğrudan veya üreticinin vekalet verdiği üretici örgütleri vasıtasıyla arpa satışı yapılması planlanmaktadır. Bireysel başvuru yapacak üreticilerimizin 06.01.2023 Cuma tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze başvurması önemle rica olunur.
Besici ve yetiştiriciler için fiili tüketim hesabında; büyükbaş hayvan başına günde 4 k,g hesabı üzerinden aylık tüketim miktarı küçükbaş hayvan başına ise günde 600 gr (0,6 kg) bulunacaktır.
Satış fiyatı 5.250 TL' dir.” İfadelerine yer verildi.
 
Bahar Karakurt