Vergi Dairesi Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Takdir Komisyonu' üyeleri Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Başkanlığında yemin ederek görevlerine başladılar.
Takdir Komisyonu Vergi Usul Kanunu gereğince Biga'da faaliyet gösteren odalardan seçilen asil ve yedek olmak üzere toplam 24 üyeden oluşuyor.
 
Kaymakam Erdinç Dolu, yemin töreninin ardından 3 yıl süre ile Takdir Komisyonu üyeliği yapacaklara yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen törende, “Komisyonda çalışacağım süre zarfında tam manasıyla vicdan ve kanaatim icaplarına tabi kalacağıma, hiçbir sebep ve tesir altında adaletten ve doğruluktan ayrılmayacağıma, gerek devlet gerek mükellef haklarını bir tutacağıma, takdir ve tahminlerde herhangi bir tarafa temayül suretiyle görevimi kötüye kullanmayacağıma, namusum üzerine yemin ederim” diyerek yemin eden takdir komisyonu üyeleri görevlerine başladılar.
 
Yemin töreni sonrası Kaymakam Dolu, Takdir Komisyonu üyelerine yeni görevlerinin hayırlı olması temennilerini iletti.
 
Takdir Komisyonu, Yetkili makamlar tarafından istenilen matrah ve servet takdirlerini yapmak; Vergi kanunlarında yazılı fiyat, ücret veya sair matrah ve kıymetleri takdir etmekle görevlidir.
 
Bahar Karakurt