Son yıllarda artan yangınlara hızlı müdahale yapılsa da özellikle hava karardığında  havadan müdahaleler bırakılıyordu. Yeni yangın sezonunda görev yapacak helikopter artık gece de müdahale yapabilecek.

 Orman yangınları yılsonu değerlendirme toplantısı ve yangın söndürme helikopteri teslim töreni, Orman Genel Müdürlüğüne ait Türk Kuşu hangarında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin katılımı ile gerçekleştirildi. Orman yangınlarında yerinde ve acil müdahale ile büyük başarılara imza atan Orman Genel Müdürlüğü; orman yangınlarında kullanılmak üzere ilk kez mülkiyeti kendisine ait olan T70 Sikorsky helikopteri envanterine kattı.   Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, orman yangınları ile mücadelede kararlı olduklarının altını çizerek yaptığı konuşmada  “Ülke yüzölçümünün üçte birinde yaz-kış, gece- gündüz demeden adeta domino taşı gibi birbirini izleyen ve başlangıçtan sonuna kadar yoğun emek olan ormancılık çalışmalarında bir yılın daha sonuna geldik. Sonbahardan ilkbahara ülke topraklarımızda orman varlığımızı artırmak için yoğun orman tesis çalışmaları yaparken tüm yıl olabileceği gibi çoğunlukla yaz aylarıyla birlikte bu çalışmalarımıza yangınla mücadele çalışmaları da eklenmektedir. Amacımız her yangının izini en kısa sürede tamamen silmek, her türlü olumsuzluğa karşı tüm tedbirleri alarak zümrüt yeşili örtüyü tüm ülkede hâkim kılmaktır" ifadelerinde bulundu.

Helikopter, Yangına Müdahale Dışında, Kurtarma Da Yapıyor

Orman Genel Müdürü  Bekir Karacabey, yazın köz üzerinde, kışın buz üzerinde çalışıldığını vurgulayarak “Orman Genel Müdürlüğümüz envanterine katılan T70 Sikorsky helikopterin gece de dahil olmak üzere kesintisiz çalışabildiğini belirtti. Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey, T70 Sikorsky helikopterin özellikleri hakkında bilgi vererek; “Orman yangınlarına havadan müdahale de büyük rol oynayacak T70 Sikorsky helikopteri, gece ve gündüz görev yapacak olup iki buçuk saat kesintisiz uçabilecek ve gerektiği durumlarda 11 orman işçisini taşıyabilecek kapasiteye sahip. T70 Sikorsky helikopteri, aynı zamanda 2,5 ton suyu yangına atabilme yeteneğine sahip. Orman Genel Müdürlüğümüz envanterine katılan T70 Sikorsky helikopteri, yangın görevlerine ilave olarak üzerinde bulundurduğu ek teçhizatlar ile kurtarma görevleri de yapabilmekte" diye konuştu.

Kaynak: Orman Genel Müdürlüğü