Biga Devlet Hastanesi’nde, "Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Saha Tatbikatı" gerçekleştirildi.
 
Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emrah Demirci’nin başkanlığında; Hastane Yönetimi ve KBRN Ünitesi sorumlu ekibinin katılımıyla Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında KBRN tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.
 
Senaryo gereği, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan soğuk hava deposunda 2 çalışanın baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti olmuş. Şikayet üzerine işyeri tarafından Komuta Kontrol Merkezi’ne bilgi verilmiştir. KKM anons geçmesiyle çalışanların soğuk hava deposunda amonyak gazından etkilenmiş olabilecekleri bilgisi verilmiştir. KKM vakayı Biga Devlet Hastanesine bildirmiş gelen hastaların kimyasal gazdan etkilendiği bilgisini vermiştir. KBRN müdahale ekibinin hastaları dekontamine etmesi sonrası hastalara acil serviste gerekli müdahaleler yapılmıştır.
Başhekim Op. Dr. Emrah Demirci; "Amacımız gelişebilecek KBRN olaylarında hızlı bir şekilde organize olup, uygun ve etkin müdahalede bulunmak, hasta ve çalışanlarımızın can güvenliğini sağlamak, hastanemizi fiziksel ve fonksiyonel olarak KBRN durumunda dekontaminasyon ve müdahaleye hazırlıklı bir hale getirmektir” dedi.

Gökçe Akkoç