Biga’nın köylerinde ve  kırsal alanlarında yaşayan köpekler için kısırlaştırma, kuduz aşılaması, iç ve dış parazit tedavisi ve kayıt altına alma (mikroçip, kimliklendirme) işlemleri ile ilgili Biga Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihalesi yapıldı.
 
Biga’nın bir süredir gündeminde olan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve bakımı ile ilgili İlçe Özel İdare harekete geçti.
 
Köylerden toplanan köpekler araç ile tedavi mahalline getirilerek gerekli muayene ve tedavi işlemleri yapılarak bekleme padoklarına alınacak.
Biga İlçe Özel İdare tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz Biga Köylerinde ve Köylerimize bağlı yerleşim ve kırsal alanlarda, ormanlık alanlarda, köy yolları ve kenarlarında yaşamını sürdüren köpeklerin kısırlaştırma, kuduz aşılaması, iç ve dış parazit tedavisi ve kayıt altına alma (mikroçip, kimliklendirme) işlemleri ile ilgili Biga Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihale yapılmıştır.
 
Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü kontrolünde Yüklenici firmanın ekibi tarafından kurumumuzca hazırlanan padok ve tedavi merkezinde kısırlaştırma, kuduz aşılaması, iç ve dış parazit tedavisi ve kayıt altına alma (mikroçip, kimliklendirme) işlemleri gerçekleştirilmektedir.
Köy ve Köylerimize bağlı kırsal alanlardan toplanan köpekler araç ile tedavi mahalline getirilerek gerekli muayene ve tedavi işlemleri yapılarak bekleme padoklarina alınmaktadır. iyilesme süresi boyunca (3-5gün) padokta tutularak akabinde getirildikleri yaşam alanlarına tekrar bırakılmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Bahar Karakurt