Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu katledilişinin 30’uncu yılında Cumhuriyet Halk partisi Biga İlçe başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.
 
Gazeteci Uğur Mumcu’nun hayatının anlatıldığı belgesel izlendikten sonra konuşan CHP Biga İlçe başkanı Cemal Mantar, “Biraz önce videoda da dile getirilen dönemin Emniyet Genel Müdürüne ait olan şu sözler bu karanlık cinayeti çok iyi anlatıyor;‘’Bu cinayetin tam aydınlatılması devlet için sorun yaratır.’’ Bizler, dün, bugün ve yarınlarımızda; aydınlarımızın bize öğrettiklerini uygulayacak, mücadelemizi asla bırakmayacağız. Belki Uğur Mumcu ve bu minvalde gerçekleştirilen cinayetleri aydınlatma gücümüz yok ancak onların hatıralarındaki Türkiye Cumhuriyeti için savaşacak gücümüz var.
Uğur Mumcu’nun da dediği gibi ‘’ geçmişte yaşamayacağız ancak geçmişi de unutmayacağız. Haksızlıklar karşısında susmayacağız. Üstümüze düşen mücadeleyi topraklarımız için vereceğiz.
Aramızdan ayrılışının 30. Yıl dönümünde Usta Gazeteci Uğur Mumcu’yu, halın sevgilisi Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ve İsmail Cem’i saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi.
Parti binasında düzenlenen anma programından sona partililer Uğur Mumcu caddesine karanfil bıraktı.
Program toplu fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.
 
Bahar Karakurt