Ormanlarda çok nadir görülen Porsuk ağacına Biga'nın Işıkeli Köyünde rastlandı. Kayaya yapışık halde bulunan porsuk ağacının kaç yıllık olduğu ise bilinmiyor.
Biga Orman işletme kadastro ve mülkiyet şefi Dr. Muhammed Akkaya porsuk ağacını anlattı. Akkaya, Porsuk ağacının meyvesi hariç bütün organlarının zehirli olduğunu söyledi.
Porsuk ağacının çok yaygın olan, her yerde bulunabilen bir tür olmadığına işaret eden Akkaya, “Bu ağacı ormanda çok fazla göremezsiniz, genelde Karadeniz bölgesinde yaygın, rutubetli olan yerlerde yaygın olur. Meyvesi hariç bütün organları zehirli. Meyvesinin çekirdeğinin kanser tedavisinde kullanıldığı da söyleniyor. En önemli özelliği ise kuş bu meyveyi yiyor, sindiriyor ama tohum parçalanmıyor. Kuşun bu meyveyi çıkarttığı yerde ise çimleniyor ve ağaç haline geliyor o yüzden bu ağacı grup halinde göremiyoruz. Biga’da bu ağaç çok nadir parmakla sayılacak kadar az görülüyor.  Biyolojik çeşitlilik açısından önemli bir ağaç, bu ağaçların muhafaza edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bahar Karakurt