Havaların akşamların iyice soğuduğu Biga ve Köylerinde  doğal gaz ve diğer ısıtma sistemlerinden yararlanamayan vatandaşların kış hazırlığı içerisinde evlerine şimdiden soba kurdukları görüldü.
 
Biga’nın Kuruoba Köyünde özellikle gece saatlerinde etkili olan soğuk hava nedeniyle bir çok evlerde sobaların yakıldığı gözlendi.  Geceleri sobaları yakmaya başladıklarını belirten vatandaşlar, “Kar yok ama bu günlerde geceleri artık oldukça soğuk. Küçük çocukları olan aileler özellikle sobaları yakıyorlar.” dediler.
 
Kuruoba Köyünden Remzi Çolak, “Kışın keyfini çıkartıyoruz, Aslında soba kullanmak zahmetli bir iş. Her sabah külünü temizliyorsun, tutuşturuyorsun. Yetmiyor, arada tekrar kömür ve üzüm çubukları, çıtırgı atmak zorunda kalıyorsun. Tabi ki doğalgaz sobaya göre cennet. Akarı yok, kokarı yok temiz yakıt. Ama yine de her şeye rağmen, sobanın kendine has güzellikleri var.

Kış ayının vazgeçilmezidir bizde kestane pişirmek, Dışarıda soğuk ayaz yada pala pala kar yağar. Sense gümbür gümbür yanan sobanın üstünde patatesini, kestanelerini pişirirsin. Sonra sıcak sıcak masanın üstüne alırsın. Herkes toplanır. Güle oynaya bir güzel yenir kestaneler. Soğuk kış gecelerini ailecek böylece ısıtmış oluyoruz” dedi.
 
Bahar Karakurt