Biga Tabanvay Doğa Yürüyüş Grubu "BİGTAY" doğa yürüyüş ekibi yağmurlu, soğuk hava şartlarında da doğal zenginlikleri gezmeye devam ediyor.
Yaz kış demeden aktivitelerini sürdüren doğa sevdalıları Biga’nın bir çok bölgesinde yürüyüş yaparken geriye de sadece ayak izi bırakıyor.
 
Her hafta  Pazar günü Biga’nın ve çevre köylerin  farklı doğal güzelliklerini gezerek ve eğlenerek öğrenen Biga Tabanvay Doğa Yürüyüş Grubu "BİGTAY" doğa yürüyüş ekibi yağışlı ve soğuk havalarda da gezilerine ara vermeden devam ediyor.
 
Doğaseverler  ilçenin dört bir yanında dağ tepe demeden zinde bir yaşamın kapılarını aralıyor. Her Pazar günü doğa  tutkunları, bol oksijenli havayı teneffüs ederek, boş vakitlerini doğayla iç içe geçiriyor. İlçenin doğal zenginliklerini ziyaret eden, doğal güzelliklerinin tadını doyasıya çıkaran doğaseverler Pazar gününün gelmesini dört gözle bekliyor.
 
Şehir hayatının gürültüsü, koşturmacası ve karmaşasından sıkılan bir grup insanı bir arada toplayan Bigtay Kurucusu Ömer Tan,  “Kalabalık bir ekiple doğa yürüyüşü yaparken ekip üyeleri arasındaki en tecrübeli ve bölgeyi en iyi bilen kişi grubun en önüne geçiyor. Bu kişiye lider ya da rehber denir. Yürüyüş yapan grubun en arkasında bulunan kişiye ise “artçı” denir. Artçı, yolu bilmeli ve liderden sonraki en deneyimli kişi olmalıdır. Doğa yürüyüşü sırasında ekip düzenine uymamız ve tek sıra halinde hareket etmemiz önemli. Liderin önünde yürümemeli, artçının arkasında ise kalmamaya özen gösteriyoruz.
Doğa yürüyüşü sırasında ekip üyelerinden bazıları diğerlerinden daha hızlı hareket edebiliyor. Bunun için grubun yürüyüş hızı en yavaş kişiye göre ayarlanır ve bu kişi grubun en arkasında değil liderin hemen arkasında yürümeli.” Dedi.
 
 
Bu hafta Işıkeli Şelale’den Abdiağa’ya iniş gerçekleştiren 35 kişilik ekip yaklaşık 8- 9 Km’lik güzel bir parkur gerçekleştirdi.
 
Bahar Karakurt