Türkiye Basketbol Federasyonu 2022-2023 sezonu yerel ligler faaliyetleri kapsamında yapılan U16 Yıldız Kızlar Şampiyonluk maçları, 22 Ocak 2023 tarihinde Anafartalar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen karşılaşmaların ardından sona erdi.
 
Toplam 5 Takımın katıldığı ve deplasmanlı çift devre oynanan ligi İÇDAŞ A takımı Şampiyon olarak tamamladı.
Ligde oynanan tüm maçlarda rakiplerine üstünlük sağlayan ve ligi namağlup bitiren İÇDAŞ Spor U16 A Takımı Çanakkale’yi Marmara Yıldız Kızlar Bölge birinciliğinde temsil etmeye hak kazandı.
U16 Kızlar liginde mücadele eden İÇDAŞ B takımı ise katıldıkları müsabakalarda üst düzey performans sergiledi ve Ligi 3.’lükle tamamladı. Aralık Ayında sona eren U14 Kızlar İl Şampiyonasında ise İÇDAŞ U14 A Takımı Ligi Şampiyon olarak tamamlarken, U14 B Takımı Ligi İl 2’ncisi olarak kapattı.
2022-2023 Sezonu Çanakkale Yerel Ligleri 22 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen ve lig şampiyonlarının ödüllerinin verildiği törenin ardından sona erdi.
İÇDAŞ U16 A Takımı sporcularına kupaları ve madalyaları törene katılan Kulüp Başkanı Fuat Erkan Tekin tarafından verilirken, 3. Olan İÇDAŞ U16 B takımı sporcuları kupa ve madalyalarını Basketbol İl Hakem Kurulu üyesi Erdal Yıldırım’ın elinden aldılar.
İÇDAŞ U14 A Takımımı 1.’lik Kupası ve madalyaları ise Çanakkale İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Kalkan ile Şube Müdürü Simge Öztürk tarafından verilirken, İÇDAŞ U14 B takımı 2’ncilik kupa ve madalyalarını Basketbol İl Temsilcisi Ahmet Becan’ın elinden aldılar.
 
İÇDAŞ spor kulübü tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Basketbol Federasyonu 2022-2023 sezonunu 4 kupayla tamamlayan ve bir rekora imza aran İÇDAŞ Spor Kulübü Basketbol takım sporcularımızı, antrenörlerimizi ve velilerimizi kutluyor, katılacakları Şampiyonalarda başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.
 
Gökçe Akkoç