Biga Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğüne bağlı ekipler Karla mücadele kapsamında gece gündüz demeden köy yollarını açmak için çalışıyorlar. 
 
Biga genelinde etkili olan yoğun kar yağışlarıyla ekipler yol açma, küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Bazı yerlerde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu görüldü.
Biga İlçe Özel İdare Müdürlüğü köy yollarını açmak için 10 iş makinesi ile 9 farklı ekip oluşturarak çalışmalarını devam ettiriyor.
 
Biga İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen karla mücadele çalışmaları kapsamında kapanan köy yolları kısa sürede ulaşıma açılarak vatandaşların ulaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor.
 
Karla mücadele çalışmalarını bazı köy yollarının kapalı olduğu Arabaalan, Kazmalı, Dikmen ve Ilıcabaşı’nda yoğunlaştıran Biga İlçe Özel İdaresi kapalı olan köy yollarının önemli bir bölümünü ulaşıma açarken diğerlerini de en kısa sürede ulaşıma açmak üzere yoğun bir şekilde çalışıyor.
 
1 SAAT GEÇ GİDİN SAĞ SALİM GİDİN
 
Biga ilçe Özel idare Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise , “Ekiplerimiz şuan programlanan listedeki farklı istikametlerde çalışmalarını sürdürüyor. Köylerimize gidecek süt kamyonları yem kamyonları kömür kamyonları ekmek tüp vb vs araçlar lütfen acele etmesinler.1 saat geç gidin sağ salim gidin. Kaymanız ,uçuruma yuvarlanmanız üzücü durumlara yol açmakta , yolda kalmanız durumunda bizim çalışmamız güçleşmektedir.
Lütfen acele etmeyelim sabırlı ve tedbirli olalım. Kar lastiksiz yada zincirsiz yüksel rakımlı yollara gitmeyelim.” ifadeleri kullanıldı.
 
Bahar Karakurt