Deprem Bölgesinde enkaz altından depremzedeleri kurtaran Gümüşçay Belediyesi ekipleri canla başla mücadele ederken sosyal medyada paylaşılan yazı ile de acıyı tarif etmeye çalıştılar..  “Sesimi Duyan Var mı Kelimesinin Anlamını ve Önemini Bizzat Yaşayarak Gördük. Ailesi Başında Çaresiz Bekleyen Babaya mı Üzülürsün, Enkaz Altında Kurtarılmayı Bekleyen Anne ve Evladına mı.”

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Gümüşçay Belediyesi’nden Hatay'a giden ekipler, yıkılan binaların enkazından depremzedeleri kurtarıyor.

Depremin ikinci  günü yola çıkan Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ve Gümüşçay belediyesi  gönüllülerden oluşan yardım ekipleri ve iş makineleri AFAD kontrolünde deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 
Gümüşçay Belediyesi sosyal medya hesabından paylaşılan yazıda ise ‘Acı’ tarif edilmeye çalışıldı..

“SESİMİ DUYAN VAR MI KELİMESİNİN ANLAMINI YAŞAYARAK GÖRDÜK…”

İşte o yazı: “Belediyemiz Çalışanları İle Birlikte Gece Gündüz Demeden Hatay/Kırıkhan da Enkaz Altında Kalan Vatandaşlarımızı Kurtarmak, Sesimi Duyan Var mı Kelimesinin Anlamını ve Önemini Bizzat Yaşayarak Gördük. Ailesi Başında Çaresiz Bekleyen Babaya mı Üzülürsün, Enkaz Altında Kurtarılmayı Bekleyen Anne ve Evladına mı. Hatay / Kırıkhan dan Sonra Bügün de Kahramanmaraş a Geldik. Ülkemiz Dört Bir Yanından Gelen Yardımları Kamyonlardan, Tırlardan İndirerek İhtiyaç Sahiplerine Dağıtımını Sağladık. Bizim Devletimiz Çok Güçlü Bir Devlet, Bizim Milletimizin Birlik Olunduğunda Neleri Başarabileceğini Gördük. Yapılan Yardımları Allah Kabul Etsin. Deprem Felaketini Yaşayan Vatandaşlarımıza Geçmiş Olsun, Yaralanan Vatandaşlarımıza Acil Şifalar, Vefat Eden Vatandaşlarımıza da Allahtan Rahmet Dileklerimizle..”

Bahar Karakurt