Bigalı vatandaşların Biga’dan deprem bölgesine kurduğu gönül köprüsü sayesinde malzemelerle dolu tırlar deprem bölgesine ulaştı.
 
10 ilde büyük hasara neden olan depremler sonrasında Biga halkı, tek yürek olmuş, Biga Kaymakamlığı ve Biga Belediyesi koordinesinde toplanan yardım malzemeleri tırlara yüklenerek yola çıkarılmıştı. Biga halkının bağışlarıyla yüklü yardım tırları afet bölgelerine ulaşarak yardımların depremzedelere ulaşması için çalışmalara başlandı.
 
Yardım kampanyası çerçevesinde vatandaşlarımız tarafından ısıtıcı, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaç malzemelerinin deprem bölgesine sevkiyatı sürüyor. Vatandaşlarımızın yardım toplama merkezlerine teslim ettiği insani yardım malzemeleri, AFAD koordinasyonunda gönüllüler, belediye ekipleri, gençler tarafından gruplandıktan sonra paketlenerek tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor. Depremin başladığı ilk andan itibaren toplanan yardımların bulunduğu Biga’dan 10’a tır depremzedelere ulaştı. Bir yandan yardımların alındığı bir yandan sevkiyatın sürdüğü çalışmalar kapsamında tırlar peyder pey deprem bölgesine ulaşmaya devam ediyor.
Deprem bölgesine gönderilen yardım tırlarında battaniye, ısıtıcı, ayakkabı, çocuk bezi ve giyim, gıda gibi temel ihtiyaç malzemesi bulunuyor.
 
TOPLAMA MERKEZLERİMİZDE YARDIM ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR
Atatürk kültür Merkezi, İlçe sosyal Yardımlaşma merkezi, İÇDAŞ kapalı spor salonunda   yardımlar gruplanarak tırlara yüklenmeye devam ediyor. Özellikle gıda, su ve battaniye, katalitik soba, fener ihtiyacının daha fazla olduğu bilgisi ile beraber vatandaşlardan yardımlarında bu elzem malzemelere yer vermesi isteniliyor.
 
Yardım tırlarının depremzedelere ulaştığını aktaran Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Birbirlerine yardım edenlerin olduğu toplum, en mükemmel toplumdur.Halkımızın desteği, gönüllerimizin emeği ile hazırlanarak yola çıkan yardım tırlarımız kazasız belasız deprem bölgesine ulaşarak AFAD koordinasyonunda afetzede kardeşlerimizin yaralarını sarıyor. Dualarımız, kalbimiz ve tüm desteğimiz orada, sizinle...Yaralarımızı hep birlikte saracağız...” ifadelerine yer verdi.
 
Gökçe Akkoç