Merkez üssü Kahramanmaraş olan ancak 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan asrın felaketi sonrasında gözler bir kere daha deprem riski yüksek olan iller ve ilçeler listesine çevrilmişti. Deprem riski yüksek olan 110 ilçe listesi açıklandı.
 
Evinizi hemen kontrol edin! Fay hattı üzerinde olan iller ve ilçeler açıklandı - Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem ile 6 Şubat 2023 Pazartesi günü büyük bir felakete uyanmış, ardından yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci büyük depremle 10 şehrimizde büyük bir yıkım yaşanmıştı. 
Yaşanan deprem felaketi sonrasında bir kere daha Türkiye'de ki yapı stokunun güvenilirliği tartışmalara neden olurken altından fay hattı geçen iller ve ilçeler de merak konusu olmuştu. Altından diri fay hattı geçen iller ve ilçeler tek tek açıklandı! 

Konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Ülkemizde 500’den fazla, yüzey kırığı oluşturabilecek fay var. Bu faylar Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından 2011 yılında yayınlanan Türkiye Diri Fay Haritası'nda gösteriliyor" diyerek deprem riski yüksek olan illeri açıkladı. 
Şehir merkezinden aktif fay hattı geçen iller olarak 22 ilin listede olduğunu belirten Tüysüz aynı zamanda Türkiye'de diri fay hattı üzerinde konumlanan 45 ile 110 ilçe bulunduğunu duyurdu. 

Haber Merkezi