Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi öğrenci toplulukları öğrencileri, uzaktan eğitim kararına tepki göstererek, 2022—2023 Bahar döneminde "hibrit eğitim" uygulamasının daha yarararlı olacağını bildirdiler.
 
YÖK Başkanı Özvar, bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıklamıştı. Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Maliye topluluğu, Müzik performans, Siyasal ilişkiler, Uluslararası ilişkiler, İşletme, Gıda, Girişimci zihinler, Blockchain, Lojistik, IEEE, Perde arkası tiyatro, Umut ışığı, Bakış açısı ve koordinasyon, Google developer students club, Sosyal dayanışma, Algan iha takımı topluluk öğrencileri tarafından yapılan açıklamada “6 Şubat 2023 tarihinde vukuu bulan, Kahramanmaraş merkezi olmak üzere 10 ilimizi de etkisi altına alan
deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın yasını kalbimizde yaşamaktayız. Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyoruz.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri olarak ilk günden itibaren deprem bölgesindeki başta
arkadaşlarımız olmak üzere, ardından ulaşabildiğimiz kadar depremzedeye bir nebze olsun yardım edebilmek adına büyük bir özveri ile çalıştık. Imkânı olan orada bulunarak olmayan ise bulunduğu konumdanyardımlarını ulaştırdı ve ulaştırmaya da devam ediyor. Bu doğrultuda ardı sıra gerçekleşen depremler sonucunda gerek fiili gerekse ruhen oluşan enkazların yenıden inşasında yüregimizle birlikte tüm özverimizi yeniden ortaya koyacağımızı beyan etmekteyiz.
 
Bir sonraki adım ise yaralarımızı gündelik hayatımıza dönerek sarmak ve sosyal hayatımızdaki düzeni koruyarak depremzede arkadaşlarımızı normalinden koparmamaktır lâkin Sayın Cumhurbaşkanımızın ve akabinde YÖK'ün "uzaktan eğitim" açıklamasından sonra duygu karmaşalarıyla birlikte derin bir buhrana sürüklenmiş durumdayız.
 
Barınma sorunu depremde yuvalarını kaybeden vatandaşlarımız için ciddi bir sorun olmasına karşın KYK
yurtlarının yeterli konfora ve altyapıya sahip olmadıgını keza bir oda içinde gündelik yaşama dönmeye çalışan depremzede aile bireylerimiz icin bu sürecin hırpalayıcı ve yorucu olacagını düşünmekteyiz. Yurt ögrencileri açısından da dolaylı ya da dolaysız sıkıntıların ortaya çıkması muhtemel.
 
Daha önce pandemi döneminde tecrübe ettigimiz uzaktan eğitim sistemi hem bizler hem de hocalarımız
tarafından bir hayli verimsiz geçmiş olmakla birlikte psikolojik açıdan da onarılamayacak yaralar bırakmıştır.
Edinen bu kötü tecrübelerin akabinde Sn. Cumhurbaşkanımız ve YÖK tarafından alınan kararlara karşın;
ÇOMÜ öğrencileri olarak, 2022—2023 Bahar doneminde "hibrit eğitim" uygulamasının bizler için daha makul ve daha yararlı olduğu fikrinde ortak bir kanaat getirmekle birlikte bu durumu sizlerin onayına sunmaktayız. Bizler egitim hayatımıza faydalanabileceğimiz en yüksek işlevle devam etmek istiyor ve Türkiye adına tüm yaralarımızın sarılması için birlik olup el ele bu zorlukların üstesinden gelmeyi temenni ediyoruz.Unutulmamalıdır ki bizler bu şanlı ulkenin mirasları ve yannların umuduyuz. Bu umudu birlikte yeşertelim.” ifadeleri kullanıldı.
 
Gökçe Akkoç