Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte yurt genelinde pide fiyatları da art arda açıklanmaya başladı.
Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan Meclis toplantısında alınan karara göre Biga’da 300 gram Ramazan pidesi 10 TL’den, 65 gram simit 5 TL’den, 80 gram simit ise 6 TL’den satılacak.
 
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı meclis toplantısında dördüncü gündem maddesinde ramazan pidesi ve simit ile ilgili azami fiyat tarifesi görüşüldü.Fırın işletmecileri tarafından 1.Meslek komitesi Gıda maddeleri imalatı meslek komitesine sunulan 300 gram pidenin 10 TL’den satışa sunulması oy birliğiyle kabul edildi.
 
1.Meslek komitesi Gıda maddeleri imalatı Başkan yardımcısı Emre Birer, “Bu yıl ki pide fiyatının 300 gram 10 olarak belirlenmesine meslek komitesi olarak karar verdik. Geçen yıldan bu yana fiyat artışları göz önünde bulundurularak bu karar alındı. Bu normalde zaten her yıl ekmek fiyatına endeksli bir şekilde, Ekmekten 100 gram aşağıda belirleniyor. Ekmekle arasındaki fiyat farkı olarak belirleniyor. Bu yılda aynı şekilde değerlendirdik.” dedi.
 
GEÇEN YIL 6 LİRAYDI
 
Ramazan ayına 23 Mart'ta girilecek. Ramazan'ın sembollerinden olan pidenin fiyatı da bu yıl 10 liradan (300 gram) başlayacak. İstanbul'da 2022'de Ramazan'da 330 gram sade pide 6 lira, yumurtalı susamlı pide 7.5 liradan satışa sunuluyordu.
 
Bahar Karakurt