Doğa tutkunları bu hafta rotayı Dereköy şelalesine çevirdi.Gözden uzak bir cennet köşe Dereköy şelalesi, Biga Tabanvay Doğa Yürüyüş Grubu(Bigtay)’ın uğramasıyla güzelliği gözler önüne serildi.
 
Her hafta Pazar günü Biga’nın saklı güzelliklerini ortaya çıkarmak ve doğanın keyfini doyasıya yaşamak isteyen 30’a yakın doğasever  Sarıcaköy ve Dereköy arasında 10 km’lik yürüyüş gerçekleştirdi.Dereköy’e 2 Km uzaklıkta bulunan jeolojik yapısı ve güzelliği ile dikkat.  Dereköy şelalesini gören doğa tutkunları buraya hayran kaldılar.
 
 
KEŞFEDİLMESİ GEREKEN BİR YER
 
Biga'ya 16 km uzaklıkta bulunan, gözden uzak bir cennet köşe; 'Dereköy Şelalesi' jeolojik yapısı ve güzelliği ile ilgi çekiyor. 
Dereköy'e yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunan yaklaşık 50 metre yükseklikte, traverten oluşumundan uçurumun bulunduğu bölgenin yanı başında bulunan şelaleninde yer aldığı bölgeye Müjaje adı veriliyor. 'Taşlık' anlamına gelen Mujaje kelimesi Dereköy'deki birçok ev inşasında 1970 lere kadar bu ucurumdan sökülen ve öküz arabalarıyla köye getirtilen taşlar kullanılmıştır. Şelalenin suyu yaz dönemi azalmaktadır. Ayrıca uçurumun 300 metre uzaklıkta köy tarafında bulunan travertenlİ yapıya sahip yer ayrı bir doğa harikasıdır. 
 
Bahar Karakurt