Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği protokolüyle Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında, 'Asrın Felaketi'nden dolayı Biga'ya gelen aileler için yardım kermesi düzenlendi.
 
Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Yarbay Raif Necdet Hoşgör İmam Hatip Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği "Afet Bölgesi Yardım Kermesi" dualarla açıldı.
 
Kermes Alanı Kocabaş Çayı Yanı Çınarlık Parkı Parkı'nda düzenlenen kermesin açılışına Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Celal Avcı, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
KAYMAKAMDAN KERMES ZİYARETİ

 
Kaymakam Erdinç Dolu Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ÇEDES projesi kapsamında afet bölgesinden ilçemize gelen aileler için düzenlenen yardım kermesini ziyaret etti.
Kermes ziyaretinde Kaymakam Dolu'ya İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın eşlik etti.
 
Burcu Uçmaz