Jandarma trafik ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören ya da yıkılan çocukların morallerinin yerine gelmesi ve küçük yaşlarda trafik eğitimi almaları için çaba harcıyor.

Bu kapsamda komutanlık tarafından Hatay'a gönderilen Mobil Trafik Eğitim Tırı, çadır ve konteyner kentlerde faaliyet göstermesi için kuruldu. Tırda çocuklara trafik kuralları önce derslerle daha sonra da kurulan parkurda büyük oyuncak arabalarla öğretiliyor. Arabalara binerek parkurda ilerleyen ve trafik kurallarını öğrenen çocukların yüzlerinden gülümseme eksik olmuyor.
 
Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığında görevli Kıdemli Başçavuş Turan Büke, eğitim parkurunu çadır ve konteyner kentlere geçen hafta kurduklarını söyledi. Çocuklara tırın içinde bulunan sınıflarda bilgilendirme yaptıkları belirten Büke, izlettikleri videolarda trafik kurallarının öneminin anlatıldığını aktardı.

Büke, eğitimlerin uygulamalı devam ettiğini kaydederek, "Eğitimlerin başında emniyet kemeri, yaya geçitlerinin kullanımı, ışıkların kullanımı, yayalara öncelik verilmesi ve trafik işaretlerinin ne anlama geldiğini çocuklara anlatmaya çalışıyoruz." dedi.
 
Kaynak: İçişleri Bakanlığı