Biga’da İÇDAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri, geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için Kütüphanesiz Okul Kalmayacak ve Sıfır Atık projelerini birleştirerek yeni bir kütüphane oluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığının atık malzemelerin geri dönüşümü ile her ile en az bir kütüphane yapma hedefine uygun olarak,  Kütüphaneler haftası kapsamında Biga Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde  Sıfır Atık kütüphanesi açılışı yapıldı.
 
Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kağıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri 'Sıfır Atık' projesi kapsamında dönüşümü sağlanarak masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hale geldi. Sıfır Atık Kütüphanesinin açılışı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydoğan Aytekin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
 
 Açılış programında yapılan bilgilendirmede, “Türk Kütüphaneciler Derneği'nin girişimleriyle 1964'ten bu yana Mart ayının son pazartesi başlayan haftası "Kütüphaneler Haftası " olarak kutlanmaktadır.. Bu yıl 59cusunu kutladığımız hafta boyunca okullarda, görsel ve yazılı basında kütüphanelerin önemi anlatılır. Haftanın amacı, vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımalarını sağlayarak daha çok yararlanmalarını sağlamaktır. Her yıl belirli bir tema etrafında kutlanan haftanın teması olarak bu yıl Cumhuriyetimizin 100.yılına atfen Cumhuriyetin kazanından ve Kütüphanecilik tema olarak belirlenmiştir..
 
Millî Eğitim Bakanlığımızca okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak amacıyla başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında kütüphanesi olmayan 16 bin 361 okula yeni kütüphane yapılmıştır. Proje kapsamında bazı okullarda sıfır atık yaklaşımıyla geri dönüşüm kütüphaneleri yapılmıştır.. Okulumuza ise Biga İÇDAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından tamamen geri dönüşümden elde edilen malzemelerle yapılan kütüphanemiz ilimizdeki sıfır atık malzemelerle yapılan iki kütüphaneden birisidir. Biraz sonra açılışını yapacağımız kütüphanemizde an itibarı ile 525 kitap bulunmakta olup ; her geçen gün sayısını artırmaya çalışmaktayız.. Bu kitapları öğrencilerimizin kullanımına sunmaktan mutluyuz.Buradan kütüphanemizin yapımından açılmasına kadar olan süreçte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.
 
Bahar Karakurt