Biga ilçe Özel İdaresi tarafından köy içi ve köy grup yollarına yapılan asfaltlama çalışmalarının yanı sıra asfalt bakım ve onarım (yama) çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor.
 
Köy yollarının zamanla bozulan kısımları İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından Kaşıkçıoba köy yolu bakım ve onarım çalışması yapılarak düzeltiliyor. Hâlihazırda tüm köy yollarda devam etmekte olan yama çalışmaları görevlendirilen  ekiplerin hızla devam ettiği belirtildi.
 
Biga ilçe Özel İdaresi tarafından yapılan açılmada, “Bakım ve Onarım kapsamında yapılan iş ve işlemler, zemin iyileştirmesi, genişletme, yama yapılması vb çalışmalar yeni bir yol yapılması çalışması olmayıp yollarda dış etkenler(kış şartları, tonaj, paletli alet ve ekipman, aşırı yağışlar, kasıtlı müdahaleler vb) nedeniyle meydana gelen satıh bozulması, münferit çukurlar, zeminde çökmeler, zeminde kabarmalar vb. durumların giderilerek trafik akışını olumsuz etkileyen noktalarda trafik akışını rahatlatmak ve yolun bozulan yada bozulmaya yüz tutmuş sathinin ömrünü uzatmak için yapılan işlemlerdir” ifadelerine yer verildi.
 
Gökçe Akkoç