AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) tarafından bu yıl 25'ncisi düzenlenen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'nda Biga Fen Lisesi öğrencisi Kaan TORUN, 268 kişi içinde Türkiye 25. si oldu. 25 yıldan bu yana yapılan yarışmaya katılan Kaan 12'inci sınıf öğrencileri arasında büyük başarı elde etti.
 
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'na Biga Fen Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Kaan TORUN, elde ettiği başarı ile dikkat çekti. 25 yıldan bu yana düzenlenen yarışmada bu yıl İlk aşamaya katılan yaklaşık 1000 öğrenciden 250' si ikinci aşama sınavına girmeye hak kazandı. Biga İçdaş Fen Lisesi 12 .sınıf öğrencisi Kaan TORUN finalde yarışarak Türkiye 25. si oldu.
 
 
 MATEMATİK HAYATIMDA AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR
 
"Matematiği çok sevdiğini belirten Kaan TORUN, şöyle konuştu: "Matematik hayatımda ayrı önem taşıyor. Bu konuda her gün sıkı bir düzenle çalışıyorum. Defterler tutup, gece geç saatlere kadar çalışıyorum. Matematik olimpiyatçılarının ne kadar soru çözdüğü önemli değil, önemli olan o soruların mantığını pekiştirmek ve bilgi sahibi olmak. Sınav 15 soruluktu, 6 tane çoktan seçmeli ve 9 tane “açık uçlu” soru vardı.  25 yıldır yapılan yarışmada finallare kaldığım içinde Türkiye 25. Si olduğum içinde mutluyum."
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi