Geçtiğimiz yıl genel sıralamada 21’inci olan ÇOMÜ, bu yıl da 21’inci sıradaki yerini korurken, devlet üniversiteleri sıralamasında ise 9’uncu olarak yerini korudu. ÇOMÜ’nün 2021’de 471 olan Genel Memnuniyet Puanı ise bu yıl 481 oldu.
 
Üniversitelerin “Genel Memnuniyeti”, “Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı”, “Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyeti”, “Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliğinden Memnuniyetleri”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği”nin baz alındığı araştırmada, 126’sı devlet üniversitesi, 73’ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 199 üniversitede öğrenim gören 47.682 öğrenciden kullanılabilir veri toplandı. Yapılan değerlendirmelere göre ÇOMÜ, genel memnuniyet sıralamasında 21’inci, devlet üniversiteleri sıralamasında ise 9’uncu olarak öğrencilerinin beklentilerini üst düzeyde karşılayabilen ilk 10 üniversite içinde yer aldı.
 
Genel Memnuniyet Sıralamasında ilk 3 üniversite ise Abdullah Gül Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü oldu. Covid19 süreci nedeni ile araştırmaya bu yıl eklenen Üniversitelerin Uzaktan Eğitim Alt Yapısı Sıralaması kategorisinde ise ÇOMÜ, 198 üniversite arasında 20’inci sırada yer alarak ‘yüksek memnuniyet’ ifade eden A grubunda değerlendirildi.
 
199 üniversitenin değerlendirildiği araştırmada ÇOMÜ memnuniyet alanlarına göre şu sıralarda yer aldı:
 
Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı Sıralaması: 39.
 
Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu Sıralaması: 21.
 
Akademik Destek ve İlgi Sıralaması: 24.
 
Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması: 14.
 
Öğrenme İmkanları ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralaması: 18.
 
Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralaması: 49.
 
HABER MERKEZİ
 


Kaynak: Haber Merkezi