Köyde çok güzel bir bahçe var. Muntazam bir ekim. Marullar olduğu yerde kıvırcıklanıvermiş.

DENEYSEL YÖNTEMLER
Köyde çok güzel bir bahçe var. Muntazam bir ekim. Marullar olduğu yerde kıvırcıklanıvermiş. Baklalar yukarı çıkmış, yanlarından çiçek sürdürmüş. Soğanlar ile muntazam ; salkım saçak uzamamış. Çadır yerli yerinde. Fideler çadırın içinde,büyüyüp kendi ayakları üzerinde durmayı bekliyor. Toprak tertemiz. Gereksiz tek bir ot yok. Tüm bitkilerin bir amacı var.Görünce imrendim . Görseniz siz de imrenirsiniz.
                Bu kadar tertip düzenin arkasında sıkı ve sürekli bir mesai var belli . Maydanozları arasından boy veren maydanozumsu ot hemen aradan alınmış ,belli. Tek bir yaprağın ağaçtan alelade bir yere düşmesine izin verilmemiş, daha havadayken kapılmış belli. Isırganların beli daha bebeyken bükülüp alınmış. Çok beğendim. Görseniz siz de beğenirdiniz.
                Benim bahçem öyle değil. Otları birbirine karıştıracak seviyeye getirmem ama biraz dalgalandırırım. Sonra çıkar sıra sıra temizlerim. En son yeri bitirene kadar ilk temizlediğim yerden yeniden otlar çıkmaya başlar. Olsun. Konumuz bu değil.
Bahçede çalışırken sosyal medyayı çok kullanıyorum . Güneşli hava, yeşillikler, çiçeklenen ağaçlar bir coşku veriyor içime ve eşime dostuma da göstermek istiyorum bunu. Geçen seferki ot temizliğinde de yaptım. Soğanları çektim. Baklaları çektim. Bezelyeleri otlu hali ve otsuz hali olarak çektim. Isırganları çektim. Eldivenle ısırganları dibinden yavaşça tutup kopartırken çektim. Görüp geçenler oldu. Görüp kalp tuşuna basanlar oldu. Isırganlara gelince yorum yazanlar oldu.

  • Isırganları koparmadan önce ‘ pisi pisi pisi pisi’ dersen yakmaz.
Isırgan , ismiyle müsamma bir bitkidir bilenler bilir. Değdiği yeri yakar, kaşındırır. Eldiven giyerim. Ucundan tutarım. El sürmem ,çapayla kopartırım. Ama o muhakkak bir yer bulur yakar.
Böyle bir yorum gelince güldüm. Ona gülerken başka birinden daha mesaj geldi.
  • ‘pisi pisi pisi pisi ‘ de . O zaman yakmazmış.
Hadi buyur ! Aynı yorumun iki farklı kişiden art arda gelmesi komik geldi ve bunları da paylaştım. Bu paylamışa da olumlu olumsuz dönenler oldu. Sonra madem daldık sosyal medyaya dur bir de anket açayım bakalım diğer takipçilerimiz ne düşünüyor . Anket sorusu şu:
Isırgan koparmadan önce pisi pisi denmesine katılıyorum / katılmıyorum.
Anket sonucu yüzde elli altı oyla ‘katılmıyorum’ çıktı.
Ama bu yeter mi? Yetmedi . Başka bir mesaj geldi: Bunu deneyip bizi aydınlatman lazım. Halkın buna ihtiyacı var. J
Hadi buyur. Bu noktadan sonra yeni bir aşamaya geçmemiz gerekiyor. Deney. Bunu denemem gerek. Gülüp eğlenirken iyiydi. O zaman durum batıldı. Şimdi gelen taleple bilimsel bir boyut kazandı. Benim bahçeye çıkıp, bir ısırgan bulup, ona doğru yaklaşıp ‘pisi pisi pisi pisi ‘ deyip dokunmak ve sonuçları paylaşmak.
Denedim.