Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Milli Eğitim Bakanlığı'nın izni ve TÜBİTAK desteği ile Türkiye Zeka Vakfı tarafından organize edilen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası Bölge finali sonuçları açıklandı.
 
Türkiye genelinde faaliyet gösteren devlet okulları ve özel okulların takım olarak katıldıkları zeka ve akıl oyunlarından oluşan; öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirerek yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırma hedefi ile organize edilen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonasında İl Finalleri yapılmıştı.
 
Sonuçların kesinleşmesinin ardından ise Bölge Finalleri yapılmış, kesin sonuçlar da açıklanmıştı. Buna göre yarışmada büyük bir başarı elde eden Biga İÇDAŞ Fen Lisesi 9,10 ve 11. Sınıf öğrencileri Begüm Yılmaz -Hamza Atalay - Sıtkı Can Aydemir- İpek Gergin - Hilal Bakır - Esra Alaca- Semih Köse - Erdem Çakır ve Baran Can şampiyonanın Türkiye Finalleri'ne katılmaya hak kazandı.
 
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Biga İÇDAŞ Fen Lisesi öğrencileri Türkiye Zeka Vakfı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın desteği ile düzenlediği "Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası"nda bölge finallerini başarıyla geçerek Türkiye Finallerinde Çanakkale'yi temsil edecek tek okul oldu. 14 Mayıs 2022 Cumartesi Türkiye Finalleri Sınavında öğrencilerimize başarılar dileriz.”ifadeleri kullanıldı.
 
CAHİT MAVİLİ
 
 


Kaynak: Biganın Sesi