Çanakkale'nin Biga ilçesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında temel öğretimde 11 bin 62, orta öğretimde ise 4 bin 416 öğrenci olmak üzere toplam 15 bin 478 öğrenci ilk zilin çalmasıyla birlikte ders başı yaptı.

Biga'da eğitim-öğretim yılı 'İlköğretim Haftası' olması dolayısıyla Biga Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulunda dün saat 10.00'da ilköğretim kutlama haftası programı düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program öğrencilerin hazırladığı müzikli gösteri ile devam etti.
İlköğretim Haftası nedeniyle günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Diyarbakırlı Ekrem Ergün ilkokul Müdürü Recep Topal, “Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir sizler bugünün küçükleri ama yarını büyüklerisiniz. Atatürk cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Kendinize güvenin dürüst ve çalışkan olun, Sevgili veliler; Bugün çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Paylaştığımız aynı duygu çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Yeni eğitim öğretim yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim' dedi.

4.  sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerine hoş geldin diyerek çiçek takdim etti.
Törene, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ilçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, Biga ilçe Emniyet müdürü Emre Bolat, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, ilçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, ilçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, ilçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga esnaf odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, okul müdürleri öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Protokolün sınıf ziyareti ardından program sona erdi.

2022-2023 eğitim-öğretim yılının 1'inci döneminde Biga'da temel öğretimde 11 bin 62, orta öğretimde 4 bin 416 öğrenci olmak üzere toplam 15 bin 478 öğrenci eğitim öğretime başladı.
Bahar Karakurt


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi