Biga Belediye Korosu ve Biga Halk Oyunları için kayıtlar başladı. 
Biga Belediyesi “Topluluğumuza Sende Katıl” sloganı ile vatandaşları kültürel faaliyetlerde rol almaları için davette bulundu. 
 
Halk Oyunları proje yürütücüsü Davut Aydın, “Bu sene yoğun bir katılım bekliyoruz, geçen sene 26 kişi ile düzenledik inşallah bu yıl yenilenen kadro ve hocalar ile daha güzel bir çalışma olacak. Buradaki amacımız, Bu eski geleneği örf ve adeti yaşatmak, bir sonraki nesillere aktarmak. Burda hem çalışmalarla hemde oynarken çok keyif alıyoruz. Güzel bir sosyal etkinlik. Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’da bize çok destek oluyor. Kursumuz 17 Ekim’de başlayacak. Yeni ekibimiz ve yeni oyunlarımızla Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde Bigalıların karşısına çıkacağız. Bu sene daha yoğun bir katılım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Halk Oyunları
Halk oyunları, “Ait olduğu toplumun kültür değerlerini yansıtan; bir olayı, bir sevinci, bir üzüntüyü ifade eden; kökeni din ve büyü ile ilgili (majik ve kültik) olan; müzikli (bir müzik aleti eşliğinde veya müzik aleti olmaksızın, el , ayak gibi organlarla tempo tutarak) olarak, tek kişi veya gruplar halinde icra edilen; ölçülü ve düzenli hareketlerdir.”
 
Bahar Karakurt