Kış aylarının yağışsız geçmesi ve hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeni ile mevcut olan kuraklık sorunu giderek artmaya başladı.
 
Biga’nın Kocagür Köyü’nde şebeke suyu ile bahçe sulanması yasaklandı.  Köy muhtarı susuzluk tehlikesine karşı önlemler almaya başlandığını duyurdu.
Mevsimlerin olması gerektiği seyirde ilerlememesi, kış aylarının kurak ve oldukça sıcak geçmesi, birçok ilde bulunan barajlarda dip seviyenin görülmesine neden oldu.
Kocagür Köyü muhtarı Mehmet Tınaz, şebeke suyu ile bahçe sulanmasına karşı uyarıda bulunarak, “Evlerde şebeke suyuna bağlı bahçe yapılması köy meclisimizce ikinci bir duyuruya kadar kesinlikle yasaklanmıştır.” dedi.
 
Tınaz, "Kıymetli köy halkımız; ülkemizde yaşanan kuraklık dolayısıyla evlerde şebeke suyuna bağlı bahçe yapılması köy meclisimizce ikinci bir duyuruya kadar kesinlikle yasaklanmıştır. Meclisimizin bu kararına uyulması ve anlayış gösterilmesini rica eder saygı ve sevgilerimizi sunarız. Kocagür Köy Meclisi." İfadelerini kullandı.
 
Bahar Karakurt