Biga Ziraat Odası, Biga’da bulunan baraj ve göletlerdeki doluluk oranlarını açıkladı.  

Biga Ziraat Odası Başkanlığı, Biga su kaynaklarının azalması ile ilgili olarak Biga’da mevcut durum ile ilgili olarak rapor çıkarıldığını duyurdu. Biga’daki su kaynaklarının raporunun sunulduğu görselde su kaynakların bir hafta önce paylaşılan verilere göre doluluk oranlarının arttığı görüldü.
 
Biga Ovası Sulama Birliği ve Taşoluk Sulama Birliği yetkililerinden alınan bilgiye göre barajlardaki ve sulama göletlerindeki güncel su miktarları açıklandı. Son zamanlarda yağan yağışlar nedeniyle barajlarda su doluluk oranlarının arttığı görüldü.  
 
Ziraat Odası’ndan yapılan bilgilendirmede, ‘Biga Ovası Sulama Birliği internet sitesi(www.bigasulama.gov.tr) ve Taşoluk Sulama Birliği yetkililerinden alınan bilgiye göre barajlardaki ve sulama göletlerimizdeki güncel su miktarlarını sizler için derlemeye devam ediyoruz.” denildi.

Paylaşılan rapora göre, “Bakacak Barajı doluluk oranı %16, Taşoluk Barajı, %30,  Kaynarca Göleti %73, Ayıtdere Göleti %41, Kozçeşme Göleti %66, Hacıpehlivan Göleti %28, Gürgendere Göleti %47 olarak açıklandı.
 
Bahar Karakurt