Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'nda yürütülen 'Robotics, Yesterday, Today, Tomorrow' adlı Erasmus+ projesi kapsamında 19-26 Mart 2023 tarihlerinde Bulgaristan Pazarcık şehrine eğitim ziyareti yapıldı.
 
9 Avrupa ülkesinden 87 öğrenci ve öğretmenin buluştuğu proje etkinliklerinde Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'ndan İngilizce öğretmenleri İbrahim Dönmez ve Ayşenur İlimen ile 4'üncü sınıf öğrencilerinden 6 öğrenci katıldı.
 
Belçika Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen 24 ay süreli proje kapsamında robotik kodlama eğitimi ve uygulama örnekleri incelenmektedir. Varna Üniversitesi'yle yütütülen işbirliği sayesinde tüm ögrenciler fizik, kimya, 3D print, robotik temalı atölye çalışmalarını başarıyla tamamladılar. Pazarcık, Plovdiv (Filibe) ve Sofya gezilerinin de bulunduğu 1 haftalık programda ülkemizi ve okulumuzu da başarıyla temsil etme fırsatımız oldu.Projenin Türkiye koordinatörü İbrahim Dönmez sırasıyla Makedonya, Türkiye, İtalya, Portekiz, Belçika ve Hırvatistan ziyaretlerinin de yapılacağını, okulumuzdaki 4.sinif öğrencilerinin bir çoğunun yurtdışı deneyimi yasayacağını ifade etti.
 
Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'ndan İngilizce öğretmeni İbrahim Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Okulumuzda yürütülen 9 ortaklı 'Robotics' temalı Erasmus+ projesi kapsamında bir haftalık programı başarıyla tamamladık. Ülkemizi 2 öğretmen ve 6 öğrenciyle temsil etme fırsatı bulduğumuz, Pazarcık, Filibe ve Sofya gezilerinin de bulunduğu eğitim ziyaretimiz sonuçlandı. Meslektaşım Ayşenur İlimen hocamıza ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür ederim. “ ifadelerine yer verdi.
 
Dönmez son olarak, Belçika Ulusal Ajansı'nın finanse ettiği projenin bir sonraki buluşması 15 Mayıs'ta Makedonya'da gerçekleşeceğini ifade etti.
 
Bahar Karakurt