Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından “ Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" projesi çerçevesinde kabul edilerek desteklenen “Kanola Ekelim, Yağ Olsun, Bal Olsun" projesi çerçevesinde %75 hibeli dağıtımı yapılan yağlık kanola bitkisinin  Biga’nın Yenimahalle Köyü’nde tarla günü düzenlendi.
 
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında kabul edilerek finanse edilen "Kanola Ekelim Yağ olsun, Bal Olsun" projesi kapsamında %75 hibeli dağıtımı yapılan yağlık kanola bitkisinin hasadı tarla günü etkinliği Yenimahalle Köyü’nde  tarla günü etkinliği yapıldı.

Tarla günü etkinliğine, Kaymakam Erdinç Dolu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, ilçe protokol üyeleri, İlçe ve Şube Müdürler, ilçe tarım personelleri, muhtarlar, kooperatif başkanları ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Biga İlçe tarım ve orman Müdürü Fevzi Atmaca, “Etkinlikte emeği geçen başta tarla ve ikram sahibi Necip Bilgin Özdemir ve Nurettin Özdemir olmak üzere, Yenimahalle Köyü Muhtarı İlhan Meriç’e, Kooperatif Başkanı Osman Etik'e, Ziraat Mühendisi personelimiz Şenol Halavurt başta olmak üzere çalışma arkadaşlarımıza ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Etkinlik tarlamızda dekara verim miktarı 400 kg olup, üreticilerimize hayırlı ve bereketli üretimler dileriz.” İfadelerini kullandı.
 
Bahar Karakurt