Çınardere Köyünde Trakya ve Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüleri ile İçdaş Tarım ve Alfa Tohumculuk firmalarına ait tohumlardan oluşan "20 Adet Arpa Çeşitlerinin Tanıtılması ve Hasadı" tarla günü etkinliği yapıldı.
 
Çınardere köyünde,Köy Muhtarı Muhtesem İlhan’a ait 38 dönüm alanda 20 adet Arpa çeşidiyle kurulmuş Arpa Demonstrasyon Alanı,Türkiye’nin en büyük demonstrasyon tarlası olma özelliğini taşıyor.
 
Gerçekleşen tarla günü etkinliğine; Biga Kaymakamı Erdinç Dolu,Biga Belediye Başkan Vekili Sadettin Sert,İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitü Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı  Dr. İrfan ÖZTÜRK, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arpa Bölüm Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Aydın İMAMOĞLU, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca,Biga Ziraat Odası Başkanı M.Güray Ergün,Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş,Kurum Müdürleri,Muhtarlar ve üreticiler katılım sağladı.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sayın Üreticilerimiz; Çınardere köyümüzde Trakya ve Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüleri ile İçdaş Tarım ve Alfa Tohumculuk firmalarına ait tohumlardan oluşan "Arpa Çeşitlerinin Hasadı" gerçekleştirilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

 
Bahar Karakurt