Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu'ndaki TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Harun Dokuyucu koordinatörlüğündeki fuarda 25 proje yer aldı. Açılışa katılanlar proje fuarını gezip, öğrencilerle görüştü.
 
Okul Müdürü Nail Can, TÜBİTAK desteği ile bu yıl fuarın 6. sını düzenlediklerini söyledi.
 
Can yaptığı konuşmada: " bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda 20 araştırma, 1 tasarım, 4 inceleme olmak üzere toplam 25 projede 80 öğrencimiz görev almıştır. Proje yürütücüsü Harun Dokuyucu, Müdür Yardımcısı Müslüm Koltuk ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim" diye konuştu.
 
Yasemin özdeş
 


Kaynak: Biganın Sesi