Biga'nın, Bursa yolundan giriş caddesi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi 15 Milyonluk yatırım bütçesiyle Biga için yenileniyor. Alt yapısının tamamlandığı söylenen Kıbrıs Şehitleri Caddesinde ışıklandırma çalışmalarıyla birlikte dönüşümü başlamıştı.

Işıklandırma refüj ve asfalt çalışmasıyla 3 etapta tamamlanacak olan Biga Belediyesi'nin prestij cadde olarak adlandırdığı Kıbrıs Şehitleri caddesinde çalışmaları hummalı şekilde devam ediyor.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'ın günlük 45 bin aracın geçtiğini ifade ettiği Kıbrıs şehitleri caddesi Biga'nın en büyük işlek caddesi.

Eski kavşağın teknik olarak ihtiyacı karşılamaması sebebiyle yapılan döner kavşak trafiğin rahatlamasını sağlayacağı gibi kaza riskini en minimum seviyeye indirecek. 
Kıbrıs şehitlerini kullanan araç sürücüleri Biga Belediyesi hizmet binası önünde araç dönüşlerini sağlayamıyordu. Şimdi birkaç aracın güvenli bir şekilde sol şeride yanaşarak dönüşleri güvenli olacak. 

Döner kavşak ışıklı bordür çiçek ve Palmiye ağaçlarından oluşan peyzaj çalışması ile Biga'ya güzel bir görünüm kazandırılacağı hedefleniyor.
 Bahar Karakurt


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi