Biga Abdiağa Köyü'nde topraksız tarım ile çilek yetiştirilecek. Abdiağa Köyü’nden Şeref - Emine Gündoğan çifti Biga’da bir ilki başararak topraksız tarım ile çilek yetiştirecekler.
 
Kaymakam Erdinç Dolu beraberinde İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca ile birlikte Abdiağa Köyünde bulunan ve ilçemizde ilk kez denenecek olan topraksız çilek üretimi serasında incelemelerde bulunarak üretici Şeref Gündoğan'dan bilgi aldı.
 
Abdiağa Köyü'nde Şeref - Emine Gündoğan çiftinin kurulumunu yaptığı topraksız tarım ile çilek yetiştirecekleri serayı Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ile birlikte Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca ziyaret etti. 1800 m2 araziye kurulu olan, kokopit üzerine toprak kullanılmadan çilek tarımı yapılacak.
 
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Çanakkale'de bir ilk olduğunu belirttiği seranın Biga çiftçisine örnek ve yol gösterici olacağını belirtti.
 
Sera sahibi Şeref Gündoğan, seranın üç kat olduğunu, aynı anda üç kat ürün hasat edileceğini vurguladı. 40.000 fidenin bulunacağı serada yıllık 80 ton mahsul beklediğini belirttiği seranın bir yılda yatırımını amorti etmesi hedefleniyor.
 
Kaymakam Erdinç Dolu'yu sera konusunda bilgilendiren çiftçi Şeref Gündoğan, ziyareti için teşekkür ederken, önümüzdeki günlerde ekilecek fidelerin 21 gün sonra hasat edileceğini, hasatta kendilerinin de görmek istediklerini söyledi. Ziyareti sonunda Şeref Gündoğan, bu güne kadar tüm süreçlerde yanında olan, destekleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca'ya teşekkürlerini iletti.
 
Gökçe Akkoç