Hububatın en önemli zararlısı olan Süne mücadelesi kapsamında Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor. İlçe Müdürlüğü zirai personeli Aşağıdemirci, Ambaroba, Bahçeli, Bozlar, Çeşmealtı, Çınarköprü, Eğridere, Emirorman, Gerlengeç, Gümüşçay, Güvemalan, Hacıköy, Hacıpehlivan, Hoşoba, İdriskoru, Kanibey, Koruoba, Osmaniye, sazoba, Sığırcık, Sinekçi, Şakirbey, Şirinköy, Yukarıdemirci, Yenimahalle, Bakacaklıçiftliği, Eybekli, Kapanbelen, Katrancı, Akköprü, Aziziye, Karacaali, Adliye, Tokatkırı, Örtülüce ve Yeniçiftlik köylerinde yapılan sürvey çalışmaları neticesinde süne miktarının Ekonomik Zarar Eşiğinin altında çıkması münasebetiyle ilaçlama yapılmasına gerek olmadığını belirtti.
 
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hububata verdiği zarar nedeniyle ilaçlama yapılması gereken süne sürvey için gereken çalışmaları tamamladı. Köy köy dolaşan ekipler, tarlalarda bulunan süne sürvey oranını tespit etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca "Süne tahribatı üreticilere gelir kaybı yaşatmasının yanı sıra un sanayicisini de kalite anlamında büyük ölçüde sıkıntıya sokmaktadır.” dedi.
 
Atmaca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
  “İlçemiz ve köylerinde 2021 Yılı Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen Süne Zararlısı Sürvey çalışmaları tamamlanmıştır.  Buğdayın başlıca zararlısı olan ve dane emgisi yaparak ürün kalitesinin düşmesine sebep olan Süne zararlısı ile ilgili olarak İlçe Müdürlüğümüzce Aşağıdemirci, Ambaroba, Bahçeli, Bozlar, Çeşmealtı, Çınarköprü, Eğridere, Emirorman, Gerlengeç, Gümüşçay, Güvemalan, Hacıköy, Hacıpehlivan, Hoşoba, İdriskoru, Kanibey, Koruoba, Osmaniye, sazoba, Sığırcık, Sinekçi, Şakirbey, Şirinköy, Yukarıdemirci, Yenimahalle, Bakacaklıçiftliği, Eybekli, Kapanbelen, Katrancı, Akköprü, Aziziye, Karacaali, Adliye, Tokatkırı, Örtülüce ve Yeniçiftlik köylerinde Buğday ekili alanlarda yürütülen Sürvey çalışmaları sonuçlarının Ekonomik Zarar Eşiğinin altında çıkması münasebetiyle ilaçlama yapılmasına gerek olmadığı kararı alınmıştır. İsmi Yazılmayan köylerde ise ilaçlama yapılması uygundur.”
 
MEHMET ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi