Hacıpehlivan Köyünü ziyaret eden İlçe Müdürü Atmava, burada ilk olarak muhtarlarla daha sonra da üreticilerle sohbet ederek kendilerine bereketli ve kazançlı bir sezon diledi.
 
Ardından kaba yem ürün denemesi yapan Hakan KILIÇ’ın evinin bahçesinde deneme olarak üretimini yaptığı, hayvanlarının kaba yem ihtiyacını daha ekonomik karşılamak amacıyla sosyal medyadan öğrenip yurtdışından tedarik ederek ektiği adının maralfalfa olduğunu beyan ettiği, çeliklerin son halini inceledi.
 
Ziyaret sonrası Atmaca yaptığı açıklamada, “Üreticimiz kendi ifadesiyle, bitkinin tohumunun bulunmadığı, çelikten ekim yapıldığını, bir çelikten ilk sene 20-25 kardeşleme, ikinci sene 50-60 kardeşleme olduğunu, bu sebeple dekardan 30-50 tona kadar verim alınabildiği ve protein oranının 18 olduğunu sosyal medyadan öğrendiğini, eğer denemesinin olumlu sonuçlanması durumunda kaba yem ihtiyacını daha az maliyetle karşılayacağını belirtti. Yine alternatif olarak küçük bir alanda deneme amacıyla şeker sorgumu ( gül şekeri) ektiğini, onunda kaba yem ihtiyacının bir kısmını karşılamasını söyledi. Kendisine yenilikleri denediği için azmi ve emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
CAHİT MAVİLİ
 


Kaynak: Biganın Sesi