Biga Kent Konseyi Genel sekreteri olarak çalışmaktayım ve ekmeğimi kazanmaktayım. 

Biga Kent Konseyi Genel sekreteri olarak çalışmaktayım ve ekmeğimi kazanmaktayım. 
   Gönüllü olarak maaş almadan yürüttüğüm Kızılay Biga Şube Başkanlığında şube faaliyetleri hakkında bilgi vermek isterim. Biga Kızılay Şubesi'nde yedi kişilik asil yönetim, yedi kişilik yedek yönetim kurulu üyesi bulunmaktadır.
   Hiçbir yönetim kurulu üyesi ücret almaz.
   Şubemizde Emre Varlık Uzman Yardımcısı, Kemal Soylu ise Destek görevlisi olarak maaş alır ve çalışırlar.
  Şube yönetimi, tüzükte belirtildiği şekilde ayda bir kesin toplanır, iş yoğunluğuna göre toplantı sayısı artar.
   Yazışmalar internetteki EBYS sisteminden E imza ile yapılır, SAP isimli çok geniş kapsamlı yazılım ile kayıtlar tutulur. 
   Biga şubesi gün içinde yapılanları asil ve yedek yönetimin var olduğu  watsap grupları ile takip eder.
  Kızılay'da Gönüllü olarak yer alan ve herhangi bir ücret almadan, gün içerisinde kendi işlerini takip eden yöneticilerimiz, alınan kararların uygulanmasında watsaptan yazışmalar ile takipler yapar.
   Yedek yönetim ile istişareli hareket eden az sayıda kurum vardır. 
   Bizler daha geniş katılımlı bir yönetim anlayışı ile bunu yapmaktayız.Asil yönetimden herhangi bir sebeple eksilen olursa, yedek yönetimin bilgili olarak hemen göreve alınıp daha iyi hizmetler sunması için böyle bir uygulama yapıyoruz. 
   Şubemizde bir adet Ford conect aracımız bulunmaktadır.
  Asil ve yedek yönetim kurulu üyelerimiz, görevlilerimiz bu aracı kullanma yetkisine sahiptir. 
Araç görev kağıdı kullanılmaktadır. Araç hangi saate, kilometresi,  nereye gittiği, hangi görev için gittiği yazılır. Araca herhangi bir ceza gelmesi halinde, görev kağıdına bakılarak, aracı kullanan kişi gelen cezayı kendi imkanları ile öder.Kurumdan herhangi bir para çıkışı olmaz.
Son zamanlarda aracımızın bir düğüne gittiği konusunu bir gazete yazmış. Gidilen cemiyet, bir önceki dönem Kızılay Biga Yönetim kurulu üyemizin cemiyetidir. Başkada cemiyete araç ile katılım yoktur.
   Göreve geldiğimiz günden bugüne, merkeze karşı tüm sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmekteyiz. 
  Bizlere teslim edilenleri azaltmadan, taş üstüne taş koyarak şubemizin kapasitesini geliştiriyoruz. Dönemimizde dokuz dönümlük bir tarla Gayrimenkullerimize ilave edilmiştir. 
   Merkezimizin eski yılarda alınmış ve ilçemizde bulunan gayrimenkul satış kararı hakkında, Ankara'dan direktörleri ilçemize davet ettik, anlatımlarımızı gerçekleştirdik, üyelerimizin imzalarını yazı ile bildirdik. Satıştan vazgeçildi, yeni yatırım hedeflerimizi anlattık, olumlu görüşler aldık. 
   Biga'da daire satışlarına olumlu bakan sadece bir kişi vardı, o kişi yedek yönetim kurulu üyelerimizden biriydi. O kişinin pisikolojik rahatsızlıklarının olduğu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlardan anlaşıldı. O kişi  belirlediği bazı konuları merkezimize bildirmiş ve belirlenen konular hakkında, merkezden gelen görevli şubemizde incelemelerde bulundu.
  Şahısın iddealarından biri, hazırladığımız bir proje için para harcandığıdır. Watsap grubumuzda bu konuya para verilmeyecegi net yazılıdır. Kendisi de bunu görenlerden biridir. Biz böyle bir para harcamadan proje taslağını ücretsiz çizdirdik.  
  25 ağustosta Çanakkale'de genel merkez yöneticileri ile projelerimizi istişare ettik ve hedeflerimizin bölge açısından güzel hedefler olduğunu teyyid ettik.
   Biga'nın iki girişi Bahçeli Köyü ve Ağaköy'de olası afetlerde kullanılmak üzere alanlar hazırlamak hayalimdir. 
  Benim aile büyüklerim   , Sazova, Hosoba ve Biga Merkez kökenlidir. 
  Annem ve Babam Bahçeli Köyü'nde büyüyüp  evlenmişlerdir. 
  Benim Bahçeli Köyü'nde ikametim yoktur.
   Bahçeli Köyü'nde yaşayan Mehmet Çavus'un kahramanlığı çocukluğumuzda bizlere anlatılırdı. 
   Biga Arama Kurtarma Derneği ile tanıştığım sivil toplum kuruluşları hizmetlerinde deneyimlerim var, olası afetlerde kurtarmacılara ve Çanakkale şehitliğine geçenlere kamp alanı, gençlere doğa eğitim alanı, halka mesire alanı olacak Bahçeli Köyü'ndeki bu yer ile Biga'ya katkı sağlamaya çalışıyorum. Biga Engelliler Derneği, Biga Okçuluk Kulubü'nde görevlerim oldu, Bigalı Mehmet Çavuş Derneği, Biga Hobileri Geliştirme Derneği, Biga Değerleri Derneklerinin kurulmasında yer aldım. 2012 yılından bugüne Biga Kızılay da üyeliğim bulunmakta. 
  2011-2014 yılları aralığında Kent Konseyi Genel sekreteri olarak, 2014-2019 aralığında yerel basın olarak çalıştım.
   Sivil toplum kuruluşları deneyimlerim ile 03 Ocak 2020 yılından bugüne Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak Biga Belediyesi'nde Kent Hizmetlerinde sigortalı olarak çalışmaktayım. 
   Olası afetlere hazırlık ve yoksullukla mücadelede, gönüllüler ile Kent Konseyi'nde ve Kızılay'da ilçemizde güzel çalışmalar yapıyoruz. 
   Biga Kent Konsey ve Biga Kızılay Facebook sayfalarımızda yaptığımız çalışmaları görebilirsiniz.   
   Gönüllü olarak ilçemizdeki çalışmalarda yer almak isteyen herkesi bekleriz. Benimle görüşmek isteyenler Biga Belediyesi 3. Katında bulunan kent Konseyine gelebilirler, Kızılay'da yer almak isteyenler Ziraat Bankası'nın alt kısmında bulunan ofiste görevlilerimiz ile iletişime geçebilirler. 
Allah'ın izniyle anlımız ak, gönlümüz zengin, veremeyeceğimiz hesap yok. 
   Geçtiğimiz günlerde hakkımızda yazılan ' kolay değil tek koltukta o kadar karpuz' cümlesi bizlerin Biga için ne kadar çalıştığımız hakkında yeterli bir cümle olsa gerek.
Erdoğan BAŞER 
10.09.2022