Biga Kent Konseyi olarak uzun zamandan bugüne Eko Turizm için çalışmalar yapmaktayız. 


  Biga Kent Konseyi olarak uzun zamandan bugüne Eko Turizm için çalışmalar yapmaktayız. 
   Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komitesi ve Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Biga Kent Konseyi Kültür Sanat ve Eko Turizm Çalışma Grubu Başkanı Ergün Erkap, Kamu kurumları, siyasiler, Odalar, Üniversite, sivil toplum kuruluşları ile iletişim halinde görüşleri alıyor ve birlik içerisinde hareket ederek ilçemizin turizmine katkılar sağlıyor. 
   Eko turizm rotasının içerisinde yer alan, Şelale Yürüyüş parkuru için, Biga Kent Konseyi yürütme kurulu her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını takip eden ilk pazar günü yürünmesinin sezon açılışı niteliğinde olacağını önerdi. 
   Yaz aylarında orman alanlarında yangın tedbirleri sebebiyle girilmesi uygun görülmüyor.
   1 Haziran-30 Eylül arası şelale parkurundaki derelerimiz kuruyor. 
   Kasım ayından, 1 Hazirana kadar Yedi aylık bir sürede Kış turizmi için doğamız çok güzel, bu  güzelliklerimizden, Biga Eko Turizm Alanı, Şelale Yürüyüş Parkurunda, ilk adım ilk heyecan olarak, 30 Ekim 2022 pazar günü, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanları, Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulundan Metin Tatlı, Sıtkı YAĞAN, Metin Sarıkaya, Orman İşletmesi ve kamu kurumları çalışanları, BİGTAY (Biga Tabanvay Yürüyüşçüleri),BİYKE ( Bigayı Yeniden Keşfedenler), Gençlik Spor Bakanlığına bağlı, Gençlik Merkezi, Kız ve Erkek öğrenci yurtları Manevi danışmanları ve görevlileri ile Üniversitedeki topluluklar hep birlikte, Üniversite öğrencilerinin sevkiyatını sağladı.  Siyasi Partiler, Kızılay Gönüllüleri ve halkın katılımı ile Biga Cumhuriyet Doğa Yürüyüşünün ilki , ilk heyecan gerçekleşti. 
   Beş kilometrelik parkurda seyir terasında ve Çağlayan'da fotoğraflar çekildi , hediye çekilişleri yapıldı. 
   Biga Eko Turizm Alanı Şelale Yürüyüş Parkuru'nda yürüyüş yapmak isteyenler, araçlarını Abdiağa Orman Parkı ( Mesire Alanı'nda ) bırakarak, Işıkeli köy yolunda bulunan girişten sağ sırta dik yokuşu çıktığınızda Seyir terasında Biga Manzarasında fotoğraf çekinebilirsiniz. Sonrasında aşağı istikamette giderek çağlayandan dere boyunca köprülerden Mesire Alanına ulaşabilirsiniz.
    Beş kilometre yürüyüş çok olur, bayır, rampa çıkmayı sevmeyen varsa, Abdiağa Mesire alanından dere boyunca köprülerden Çağlayan'a gidip gelebilirler.

Erdoğan BAŞER
ANILAR (32)
01.11.2022